Mere info om bio børsten
/ / /

Skaft af bæredygtigt bambus og børstehår i polyamid
/ / /

Skaftet

Skaftet er lavet af bæredygtigt produceret bambus. Efter udformningen bliver det varmebehandlet, hvilket fjerner behovet for lakering, giver en høj styrke og lang holdbarhed. Bambus har en hård og glat overflade, som hverken optger eller afgiver smag, og derudover er det naturligt antibakterielt.

Børstehovedet

Børsternehårene er fremstillet af nylon blandet med bambuskulfiber, hvilket farver børsterne sorte. Børstehårene sidder i spænd i en U-form, så der er ikke brugt lim. Bambuskulfiber bekæmper naturligt plak, mikroorganismer og dårlig ånde.

Professionelt udviklet og bionedbrydelig
/ / /

Dansk design

bio børsten er udviklet og designet af tandlæge Frederik Hallengren, der har brugt sin professionelle udgangspunkt har skabt er simpelt og funktionelt design. Tandbørsten lever op til alle de krav som tandlæger stiller til tandbørster, og tandbørsten er FDA godkendt.
bio børsten er er desuden produceret ud fra et miljøvenligt fokus, derfor er både børsten og indpakning lavet i bæredygtige og bionedbrydelige materialer, så alt kan komposteres efter brug.

Bionedbrydelighed

Skaftet på bio børsten er 100% nedbrydeligt i naturen og komposteres naturligt over en kort periode. Da børstehårene er fremstillet af nylon, komposteres de over en lidt længere, men grundet den iblandede bambuskulfiber der gør hårene mikroporøse og at de ikke er tilsat lysstabilisatorer, nedbrydes de væsentligt hurtigere end almindelig nylon.

Materialerne brugt i bio børsten
/ / /

Skaftet

Skaftet er lavet af bambus, som er et fantastisk materiale med en hård og glat overflade, der hverken optager eller afgiver smag, og så er det naturligt antibakterielt. 

Bambus er ekstremt bæredygtig, da den er hurtigvoksende, trives naturligt uden pesticider og gødning, optager store mængder CO2 og producerer 35% mere ilt end træer.

Størrelsen på bio børsten er 18 cm til voksne og 15 cm til børn.

Børstehårene

Børstehovedet er lavet af nylon og bambuskulfiber. Nylon er en syntetisk polymer der ofte findes i medicinske artikler og fødevareemballage, på grund af dens høje sikkerhed. Normalt nedbrydes den type nylon der er brugt i bio børsten (Nylon-6) i naturen over en periode på ca. 40 år, men ved tilføjelse af bambuskulfiber sænkes nedbrydningen væsentligt.

Bambuskulfiberen i gør børstehårene mikroporøse og nylonen indeholder ikke lysstabilisatorer  – disse to ting reducerer tilsammen nedbrydningstiden markant.

Bambuskulfiber bliver produceret af tørret bambus som karboniseres, ved mellem 800 og 1200 grader. Karbonisering reducerer bambus til trækul som knuses til et fint pulver. Bambuskulfiber bekæmper naturligt plak, mikroorganismer og dårlig ånde, så det er yderst velegnet til mundhygiejne.